Deep Space Communicatie

Deep Space Communicatie

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 03/10/2019
20:00 - 22:30

Locatie
Scouting AVP

Categorieën


Op donderdag 3 Oktober 2019 komt Arjan Kievits de lezing “Deep Space Communicatie” geven. Een lezing over radiocommunicatie, maar dan net een beetje anders. Zo komt bijvoorbeeld aan bod hoe New Horizons zijn foto’s van Pluto naar Aarde heeft kunnen sturen. Maar ook hoe we nog steeds wat van de Voyagers horen.

Wat is dit allemaal en hoe kan dat nu? Om dat te begrijpen worden de basisbegrippen van radio-communicatie nog eens kort toegelicht, samen met een stukje digitale communicatie. En natuurlijk enkele prachtige foto’s van ons sterrenstelsel.

Er komt wat techniek aan bod, we gaan ook nog een beetje rekenen. En er wordt een uitstapje naar Wi-Fi gemaakt, wat iedereen natuurlijk kent. Waarom? Tja, dat is nog even afwachten.

Bij helder weer kan er na afloop door een telescoop naar de maan, Jupiter en Saturnus gekeken worden.

De avond is voor iedereen toegankelijk, ook niet-leden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen en de sfeer te proeven van onze afdeling.

Alle informatie is na te lezen op onze website www.pi4gac.nl

De lezing wordt gehouden in ons onderkomen bij de Scouting APV Gorinchem. Deze is gevestigd aan de Sportlaan 4 in Gorinchem. De aanvang van de lezing is 20.00 uur.

Wij hebben voor bezoekers een inpraat station QRV staan op de Gorinchemse Stadsrepeater (PI2GOR), die is te ontvangen op FM 430.0125 MHz (shift +1.6 MHz) met CTCSS-toon van 88.5Hz. (Meer info: www.pi2gor.nl ).

Namens de evenementen commissie van de VERON Afdeling 16 in Gorinchem, graag tot donderdag de 3e october 2019 om 20.00 uur in Gorinchem

 


Reageren is niet mogelijk.