Lezing 4 April over de doppler peiler

Lezing 4 April over de doppler peiler

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 04/04/2019
20:00 - 22:00

Locatie
Scouting AVP

Categorieën


Op donderdag 4 april 2019 zullen Wil Hofman (PA8W) en Tonnie Gerrits (PA0TGA) een lezing verzorgen over de zeer befaamde doppler peiler, die door Wil (PA8W) is ontwikkeld op basis van Arduïno techniek. De lezing is al op meerdere plaatsen in het land gegeven en wij weten uit ervaring, dat dit enorm druk bezochte avonden waren, temeer door het feit, dat de peiler ook veelvuldig wordt gebruikt tijdens de Landelijke Ballonvossenjacht, die jaarlijks door de Radio Club ’t Gooi (PI4RCG) wordt georganiseerd.

Tijdens de lezing zal worden ingegaan op de ontwikkeling van de peiler met de gebruikte technieken, die de peiler maken wat hij vandaag de dag neerzet, een DIJK van een dopplerinstallatie, door een ieder – met behulp van de juiste informatie en technieken – te bouwen en te gebruiken.

Er zal worden ingegaan op de techniek van Arduïno maar ook zal een uitleg worden gegeven over de manier van dopplerpeilen, waarbij niet zo zeer signaal sterkte maar RICHTING enorm bepalend is.

Het clubgebouw zal geopend zijn omstreeks 19.00 uur, zodat u een kopje koffie, fris of andere dranken kunt kopen tegen de clubprijs van € 1,- per consumptie.

Ook na de lezing is er voldoende ruimte voor een praatje en een drankje om ervaringen uit te wisselen over techniek of andere zaken.

De lezing wordt  gehouden in ons onderkomen bij de Scouting APV Gorinchem.

Deze is gevestigd aan de Sportlaan 4 in Gorinchem.

De aanvang van de lezing is 20.30 uur.

Donateur worden van PI4GAC?

De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, ook niet-leden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen en de sfeer te proeven van onze afdeling.

Mocht u zich thuis voelen en vaker langs willen komen hebben wij de mogelijk tot donateurschap voor een bedrag van € 12,50 / jaar.

Dit om kosten te voldoen van zaalhuur en uitgenodigde lezers op de avonden.

hebben voor bezoekers een inpraat station QRV staan op de Gorinchemse Stadsrepeater (PI2GOR), die is te ontvangen op FM 430.0125 MHz (shift +1.6 MHz) met CTCSS-toon van 88.5Hz. (Meer info: www.pi2gor.nl ).


Reageren is niet mogelijk.