Vossejachten

Vossejachten

Nieuwjaarsvos zondag 20 januari 2019

Vanwege organisatorische redenen is het niet mogelijk de vossenjacht op de traditionele eerste zondag in het nieuwe jaar te houden, vandaar dat dit nu naar 20 januari verplaatst is.

 

Op zondag 20 januari 2019 zal de Gorinchemse Amateur Club (PI4GAC) zijn Nieuwjaarsvos 2019 weer in de lucht zetten.

Omstreeks 10.30 uur zal de vos op 2 meter in de lucht worden gezet, waarna het peilevenement begint.

De frequentie van de vos is 144.600 MHz

De vos zal worden opgesteld in een omtrek van 15 km rondom Gorinchem, waarbij een extra moeilijkheid is ingebakken, omdat Gorinchem in een rivierrijk gebied ligt en men dus goed op dient te letten aan welke kant van de rivier(en) de vos zal worden opgesteld.

Om 11.00 uur zullen de ronde leiders van de Ronde van Gorinchem (PI4GAC) de normale (wekelijkse) ronde presenteren op FM 145.350 MHz, waarbij de lopende zaken zullen worden besproken  die leven in de omgeving Gorinchem. Voor de vossenjagers worden op deze frequentie hints en bijzonderheden doorgegeven.

Daarnaast zal er uiteraard ruim aandacht worden geschonken aan de vossenjacht en het verloop daarvan. Dit belooft dus weer een spannende ronde te worden, zowel voor de vossenjagers als voor de luisteraars.

Meld u dus in op de band of luister mee in één van onze streams op internet.

Ook is het mogelijk om de rondeleider uit te peilen, (let op, dit is NIET de plaats van de vos). Op die locatie zal er na de vossenjacht een gezellige afterparty worden gehouden.

De beschikbare streams  op teamspeak zijn:

– PI4GAC : ts.pi4gac.nl / Pass: PI4GAC
– Zendamateur.nu : ts.zendamateur.nu:9988 / GEEN wachtwoord vereist
– RFDX club: teamspeak.rfdxonline.com / GEEN wachtwoord vereist

Daarnaast zal de audio stream ook worden aangeboden via de website www.rondevangorkum.nl. Druk hierbij op de knop STREAM om de livestream via YouTube te volgen.

Namens de evenementen commissie van de Gorinchemse Amateur Club Afdeling 16, graag tot donderdag de 20e  januari 2019 omstreeks 10.30 uur in de omgeving van Gorinchem

De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige geestelijke of materiële schade welke ontstaat door deelname aan dit evenement.

————————————————————————————————————–

Wilt u eens een radio-vossenjacht doen en weet u niet waar u terecht kunt?

Kijk dan eens op de website van de VERON Vossenjacht Commissie die onder de titel ARDF Team Nederland informatie aanbiedt over vossenjagen in de breedste zin van het woord. (ARDF staat voor Amateur Radio Direction Finding)

Tevens is er een uitgebreide kalender beschikbaar waar alle vossenjachten in den lande en in het nabije gebied in Duitsland en België staan vermeld. Hier staan aankondigingen, uitslagen en andere bijzonderheden.

Er worden alleen al in Nederland jaarlijks meer dan vijftig (!!) vossenjachten georganiseerd. Ook op evenementen als het VERON Pinksterkamp en het “Drie Landen Treffen” vindt u vele vossenjachten in alle soorten en maten, voor jong en oud.

Hieronder vindt u de links naar onze website en indien u op de verzendlijst wilt komen te staan voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan kunt u een email sturen naar ardf@veron.nl (de nieuwsbrief wordt altijd in Bcc. verstuurd).

Wij hopen u te kunnen begroeten op één van de vele vossenjachten. En heeft u vragen, dan kunt u altijd terecht bij ons via ons email adres of op de Dag voor de Radio Amateur bij onze Vossenjacht stand op het Jeugdplein.

Namens de VERON Vossenjacht Cie,

Edwin Verburg PE5EDW
(lid VERON VJCie en webmaster ardf.veron.nl)
email: ardf@veron.nl